Co zrobić z kurek świeżych, suszonych?
Kurki to jedne z najbardziej aromatycznych grzybów, które w kuchni dają mnóstwo możliwości. Można je smażyć,…
Kurki to jedne z najbardziej aromatycznych grzybów, które w kuchni dają mnóstwo możliwości. Można je smażyć,…
Drożdże to podstawa wielu domowych wypieków, ale w lodówce często leżą zapomniane. Warto wiedzieć, co zrobić…
Pomidory to jeden z najbardziej uniwersalnych produktów w kuchni – świeże, soczyste, pachnące latem. Można je…
Ciecierzyca to jedno z najbardziej uniwersalnych strączków – sycąca, bogata w białko i łatwa w przygotowaniu….
Jabłka są dostępne cały rok, ale często leżą w kuchni zbyt długo. Miękną, marszczą się, tracą…
Serek z wiaderka – zwykle kupowany z myślą o serniku. Ale kiedy zostaje pół opakowania, zaczyna…
Boczniaki to grzyby, które łatwo kupić, ale trudniej dobrze wykorzystać. Nie mają intensywnego smaku jak leśne,…
Mascarpone często zostaje po jednym przepisie, a potem zalega w lodówce. Delikatny, tłusty, kremowy – szkoda…
Gruszki mają to do siebie, że dojrzewają szybko – czasem aż za szybko. Miękną, puszczają sok,…
Winogrona znikają szybko – zwykle zjadamy je prosto z miski. Ale co, gdy zostanie cała kiść,…