co zrobić z jabłek

Co zrobić z jabłek?

Jabłka są dostępne cały rok, ale często leżą w kuchni zbyt długo. Miękną, marszczą się, tracą…

co zrobić z sera z wiaderka

Co zrobić z sera z wiaderka?

Serek z wiaderka – zwykle kupowany z myślą o serniku. Ale kiedy zostaje pół opakowania, zaczyna…

Co zrobić z boczniaków

Co zrobić z boczniaków?

Boczniaki to grzyby, które łatwo kupić, ale trudniej dobrze wykorzystać. Nie mają intensywnego smaku jak leśne,…

Co zrobić z serka mascarpone

Co zrobić z serka mascarpone?

Mascarpone często zostaje po jednym przepisie, a potem zalega w lodówce. Delikatny, tłusty, kremowy – szkoda…

co zrobić z gruszek

Co zrobić z gruszek?

Gruszki mają to do siebie, że dojrzewają szybko – czasem aż za szybko. Miękną, puszczają sok,…

co zrobić z malin

Co zrobić z malin?

Maliny są pyszne, ale nietrwałe. Kupisz, przyniesiesz do domu – i po dwóch dniach zaczynają się…

Co zrobić z selera naciowego

Co zrobić z selera naciowego?

Seler naciowy często trafia do koszyka, a potem… zalega w lodówce. Bo niby zdrowy, ale nie…

co można zrobić z ziemniaków

Co można zrobić z ziemniaków?

Ziemniaki to podstawa wielu domowych obiadów. Tylko co dalej, kiedy zostają na drugi dzień? Wyrzucać szkoda,…