Przepisy

  • Co zrobić z drożdży? 

    Drożdże to podstawa wielu domowych wypieków, ale w lodówce często leżą zapomniane. Warto wiedzieć, co zrobić…

  • Co zrobić z pomidorów? Podpowiadamy

    Pomidory to jeden z najbardziej uniwersalnych produktów w kuchni – świeże, soczyste, pachnące latem. Można je…

  • Co zrobić z ciecierzycy? 

    Ciecierzyca to jedno z najbardziej uniwersalnych strączków – sycąca, bogata w białko i łatwa w przygotowaniu….

  • Co zrobić z jabłek?

    Jabłka są dostępne cały rok, ale często leżą w kuchni zbyt długo. Miękną, marszczą się, tracą…

  • Co zrobić z sera z wiaderka?

    Serek z wiaderka – zwykle kupowany z myślą o serniku. Ale kiedy zostaje pół opakowania, zaczyna…

  • Co zrobić z boczniaków?

    Boczniaki to grzyby, które łatwo kupić, ale trudniej dobrze wykorzystać. Nie mają intensywnego smaku jak leśne,…

  • Co zrobić z serka mascarpone?

    Mascarpone często zostaje po jednym przepisie, a potem zalega w lodówce. Delikatny, tłusty, kremowy – szkoda…

  • Co zrobić z gruszek?

    Gruszki mają to do siebie, że dojrzewają szybko – czasem aż za szybko. Miękną, puszczają sok,…