Co zrobić z jabłek?
Jabłka są dostępne cały rok, ale często leżą w kuchni zbyt długo. Miękną, marszczą się, tracą…
Jabłka są dostępne cały rok, ale często leżą w kuchni zbyt długo. Miękną, marszczą się, tracą…
Serek z wiaderka – zwykle kupowany z myślą o serniku. Ale kiedy zostaje pół opakowania, zaczyna…
Boczniaki to grzyby, które łatwo kupić, ale trudniej dobrze wykorzystać. Nie mają intensywnego smaku jak leśne,…
Mascarpone często zostaje po jednym przepisie, a potem zalega w lodówce. Delikatny, tłusty, kremowy – szkoda…
Gruszki mają to do siebie, że dojrzewają szybko – czasem aż za szybko. Miękną, puszczają sok,…
Winogrona znikają szybko – zwykle zjadamy je prosto z miski. Ale co, gdy zostanie cała kiść,…
Borówki są słodkie, zdrowe i uniwersalne. Świetne na surowo, ale kiedy kupisz ich za dużo, zaczyna…
Maliny są pyszne, ale nietrwałe. Kupisz, przyniesiesz do domu – i po dwóch dniach zaczynają się…
Seler naciowy często trafia do koszyka, a potem… zalega w lodówce. Bo niby zdrowy, ale nie…
Ziemniaki to podstawa wielu domowych obiadów. Tylko co dalej, kiedy zostają na drugi dzień? Wyrzucać szkoda,…